TÁJÉKOZTATÁS - Frissített ADS lista, 2016. december
Tájékoztatás azon regisztrált utazási irodákról, akik a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatásával foglalkozhatnak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2016. novemberében felhívást tett közzé a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazási irodák részére.

Az Magyar Turisztikai Ügynökség felhívta az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 213/1996 (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal által nyilvántartásba vett utazási irodák figyelmét, hogy amennyiben az Európai Unió és Kína közötti ADS (approved destination status – jóváhagyott célország) szándéknyilatkozat, illetve az ahhoz kapcsolódó vízumszabályok feltételeinek betartása mellett kínai turistacsoportok ADS keretében történő beutaztatását kívánják folytatni, regisztrációs és adatmódosítási szándékukat küldjék meg a felhívásban megadott elérhetőségre. 

A jelentkező utazási vállalkozások adatai – az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat értelmében – a regisztráció ellenőrzését követően megküldésre kerültek a Kínai Turisztikai Hatóság illetékes szervei részére, mely időponttól a jelentkezők részére lehetőség nyílik az ADS-rendszerben, annak feltételei szerint a kínai turisták beutaztatására. (melléklet 1)

Az előző, 2016. áprilisi ADS-listán már szereplő utazásszervezők részére nem volt szükséges az újbóli regisztráció, ők amennyiben engedélyük nem szűnt meg, továbbra is szerepelni fognak a listán.

Az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat hivatalos angol nyelvű szövege (melléklet 2) elérhető a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapján.

Mellékletek

1. számú melléklet  - EU-Kína-ADS-szándéknyilatkozat.doc

2. számú melléklet -  ADS-list_2016_december.xls