TÁJÉKOZTATÁS - Frissített ADS lista - 2017. május
Felhívás a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazásszervezők részére – 2017. május

A Magyar Turisztikai Ügynökség felhívást tesz közzé a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazásszervezők részére.

A Magyar Turisztikai Ügynökség felhívja az utazásszervező és - közvetítő tevékenységről szóló 213/1996. (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal által nyilvántartásba vett utazásszervezők figyelmét, hogy amennyiben az Európai Unió és Kína közötti ADS (approved destination status – jóváhagyott célország) szándéknyilatkozat, illetve az ahhoz kapcsolódó vízumszabályok feltételeinek betartása mellett kínai turistacsoportok ADS keretében történő beutaztatását kívánják folytatni, regisztrációs szándékukat 2017. április 28-ig küldhetik meg a Magyar Turisztikai Ügynökség felé.

A regisztrációhoz a mellékelt nyilatkozat és adatlap (melléklet 3) kitöltése és elektronikusan történő megküldése szükséges az oliver.fodor@mtu.gov.hu és az eszter.lencses@mtu.gov.hu e-mail címre 2017. április 28-ig.

A jelentkező utazási vállalkozások adatai – az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat értelmében – a regisztrációt követően megküldésre kerülnek a Kínai Turisztikai Hatóság illetékes szervei részére, mely időponttól a jelentkezők részére lehetőség nyílik az ADS-rendszerben, annak feltételei szerint a kínai turisták beutaztatására.

A korábbi ADS-listán (melléklet 2) már szereplő utazásszervezők részére nem szükséges az újbóli regisztráció; az aktualizált utazási irodai listán – ellenkező jelzés hiányában – továbbra is szerepelni fognak.

Amennyiben az előző regisztráció óta eltelt időszakban a korábbi ADS-listás vállalkozás valamely adatában változás következett be, azt szintén a regisztrációs nyilatkozat és adatlap kitöltésével kérjük jelezni.

Az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat hivatalos angol nyelvű szövege elérhető az 1. számú mellékletben.
 

Mellékletek

1. számú melléklet  - EU-Kína-ADS-angol nyelven

2. számú melléklet -  ADS-list_2017_majus

3. számú melléklet -  Regisztrációs lap