« Vissza

FELHÍVÁS - Csatlakozzon a Turisztikai Kutatások Adatbázisához

2014 májusában indította útjára a Magyar Turizmus Zrt. az itthon.hu honlap Szakmai oldalainak Turisztikai kutatások adatbázisa című menüpontját, ahol a magyarországi turizmust érintő aktuális kutatásokról tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Magyar Turizmus Zrt. a döntéshozók, az akadémiai kutatók és a gyakorlati szakemberek közötti együttműködést egy kutatási projekt adatbázis kialakításával is segíteni kívánja. A társaság honlapjának szakmai oldalain 2014 májusa óta elérhető, felhasználóbarát módon megjelenített adatbázisban a kutatásért felelős szakemberek – önkéntes alapon – megjeleníthetik aktuális, illetve 2012-ben vagy 2013-ban lezárult projektjeik főbb adatait.

A kutatóműhelyek, oktatási intézmények és profitorientált vállalkozások a náluk zajló kutatásokról a turisztikai szakma széles körét tájékoztathatják, aminek eredményeként kutatásaikat népszerűsíthetik. A tudásmegosztást célzó adatbázis ezen kívül kiváló lehetőséget teremt, hogy a turisztikai kutatásokat végző szakemberek más vizsgálatok eredményeire építve alakíthassák jövőbeni programjaikat, a platform továbbá remélhetőleg az érintettek közötti párbeszédhez, új együttműködések kialakításához is hozzájárul.

A kutatási eredményeket felhasználó döntéshozók, piaci szereplők, köztük a magyarországi turizmusban kulcsfontosságú szerepet betöltő kis- és középvállalkozások egy helyen tájékozódhatnak az aktuális vizsgálatokról, amelyek eredményei a mindennapi munkájukhoz is értékes információkkal szolgálhatnak.

Az adatbázist a Magyar Turizmus Zrt. folyamatosan frissíti, a részletes információk és támogató dokumentumok (kitöltési útmutató, űrlap) a http://szakmai.itthon.hu/turisztikai-kutatasok-adatbazisa címen elérhető honlapon olvashatók.

A magyarországi turizmusról további érdekes tanulmányok, cikkek olvashatók a Magyar Turizmus Zrt. gondozásában 1997 óta megjelenő Turizmus Bulletin szakmai és tudományos folyóiratban, ami ingyenesen elérhető a http://szakmai.itthon.hu/turizmus-bulletin című honlapon.