« Vissza

FELHÍVÁS - Turisztikai kutatások adatbázisa

2014 májusában indítja útjára a Magyar Turizmus Zrt. az itthon.hu honlap Szakmai oldalainak új menüpontját, ahol a magyarországi turizmust érintő aktuális kutatásokról tájékozódhatnak az érdeklődők. 
 

A Magyar Turizmus Zrt. tevékenységében kiemelt szerepet kap a turisztikai szakmával történő együttműködés és a döntéshozók tájékoztatása. Ez, a társaságnál folyó kutatások publikációja mellett magában foglalja a kutatóműhelyekben, oktatási intézményekben és profitorientált vállalkozásoknál zajló, a magyarországi turizmus szempontjából értékes ismeretekkel szolgáló kutatások eredményeinek publikációját is, amelynek fő orgánuma a Turizmus Bulletin szakmai és tudományos folyóirat.

2014-ben a Magyar Turizmus Zrt. a döntéshozók, az akadémiai kutatók és a gyakorlati szakemberek közötti együttműködést egy kutatási projekt adatbázis kialakításával kívánja segíteni. Az adatbázisban a kutatásért felelős szakemberek – önkéntes alapon – megjeleníthetik aktuális, illetve 2012-ben vagy 2013-ban lezárult projektjeik főbb adatait, ezzel is népszerűsítve és támogatva az eredmények széles körű felhasználását.

Az adatbázist a Magyar Turizmus Zrt. folyamatosan frissíti, a részletes információk és támogató dokumentumok (kitöltési útmutató, űrlap) a http://szakmai.itthon.hu/turisztikai-kutatasok-adatbazisa címen elérhető honlapon olvashatók.

Sajtóközlemény