« Vissza

A magyar-szlovén turisztikai kapcsolatok előmozdításáról tárgyalt Bienerth Gusztáv kormánybiztos

A MAGYAR TURISZTIKAI ÜGYNÖKSÉG SAJTÓKÖZLEMÉNYE

Dr. Bienerth Gusztáv kormánybiztos a szlovén fél meghívására részt vett a Bledi Stratégiai Fórumon, valamint a Fórum keretében megtartott a „Biztonság és Fenntarthatóság a Turizmusban" című panelbeszélgetésen, és külön megbeszélést folytatott Zdravko Počivalšek, szlovén gazdasági miniszterrel.

Ennek során a felek megállapodtak, hogy a magyar-szlovén turisztikai munkacsoport következő ülésére novemberben, Mariborban kerül sor, és együttműködnek a szlovén turisztikai hivatal budapesti irodájának a megnyitásában. A találkozón szó esett még a közös turisztikai fellépés lehetőségeiről a Távol-Keleten, és mindazokról a teendőkről, amellyel növelni tudják a kétirányú turisztikai forgalmat.

Ezzel kapcsolatban a kormánybiztos kifejtette, hogy alacsonynak tartja a szlovén beutazó turisták számát, hiszen a jóval távolabbról érkező japán beutazó turisták száma a szlovénok négyszerese.  A jószomszédi viszony, és a hagyományosan szoros gazdasági kapcsolatok, ennél lényegesen több lehetőséget rejtenek. Ennek a kiaknázása és tartalommal való megtöltése közös cél és közös feladat.

Dr. Bienerth Gusztáv kormánybiztos hivatalos budapesti látogatásra hívta meg a szlovén gazdasági minisztert, és a legnagyobb helyi utazásszervező cég (KOMPAS) vezetőjét a további együttműködés érdekében.

(Hír)  (Sajtóközlemény)  (B2B)  (Hír)  2016. szept. 08.