« Vissza

Én igent mondok! - Global Wellness Day 2017

5 évvel ezelőtt indult útjára a Global Wellness Day Törökországból, hirdetve a saját lelki béke és harmónia megteremtését és megtartását. A szavakat tettek követték, és a mozgalom világnapján, amely idén június 10-re esik, már 100 ország 4000 településén szerveznek színes programokat szerte a világon.

Magyarország 2015-ben csatlakozott a mozgalomhoz, és tavaly már számos létesítmény – köztük szállodák, fürdők, fitness termek és tánciskolák – hirdette a Wellness Világnapját hazánkban. A Magyar Turisztikai Ügynökség a mozgalom alapelveivel azonosulni tudó turisztikai szolgáltatók figyelmébe ajánlja a kezdeményezést.

Az eseménysorozat célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a tartalmas, teljes értékű élet fontosságára és arra, hogy ha csak egy nap erejéig is, de tartsunk egy kis szünetet, hagyjuk magunk mögött a napi stresszt és a rossz szokásokat. Mindeközben pedig ne feledkezzünk meg tágabb környezetünkről sem, mert csak így teremthetjük meg mindannyiunk egészséges jövőjét.

A Global Wellness Day alapelvei a következők:

  1. Sétálj egy órát!
  2. Igyál több vizet!
  3. Kerüld a műanyag flakonokat!
  4. Fogyassz organikus, helyi alapanyagokból készült ételeket!
  5. Tegyél jót valakivel!
  6. Vacsorázz együtt a családoddal!
  7. Menj aludni este 10-kor!

A csatlakozás lehetősége 2017-ben is minden érdeklődő szervezet és szolgáltató előtt nyitva áll, aki a GWD alapelveit népszerűsítve lehetőséget kínál különböző programokon és eseményeken való részvételre. Eddig fürdők, wellness szállodák és szállodaláncok, nemzeti parkok és múzeumok jelentkeztek, hogy június 10-én igent mondanak az egészséges életmódra. További információ és jelentkezés: itt. (Puczko.Laszlo@globalwellnessday.org, https://www.globalwellnessday.org/)

(Hír)  2017. jún. 06.