« Vissza

Európa legjobbja lett a magyar stand az ITB-n

Magyarország innovatív és kreatív megjelenését Európa legjobbjának ítélték a legnagyobb turisztikai vásáron.

Berlin, 2017. március 11. – 360°-os szoba, selfie-pont és virtuális balatoni jégvitorlázás szórakoztatja az érdeklődőket az Internationale Tourismus Börse (ITB) Magyarország standján. A világ legnagyobb turisztikai vásárán az új, kreatív magyar megjelenés a több mint 80 európai ország erős mezőnyéből is kitűnt, és elnyerte a kiállítás legjobb európai standjának díját. Az ITB-n március 12-ig fogadja öt kontinens 187 országának több mint 10.000 kiállítója a mintegy 120.000 szakmai látogatót és 60.000 érdeklődőt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Magyarország standja új helyen, olyan divatos és keresett desztinációk környezetében mutatja be kínálatát, mint Portugália, Görögország vagy Franciaország. Nemcsak az előkelőbb helyszínnek számító 1-es pavilon, de a standarculat és az érdeklődőket vonzó kiállítási attrakciók is újdonságnak számítottak.

A magyar stand már nyitott kialakításával is belépésre csábítja a látogatókat, akik innovatív és interaktív eszközök segítségével ismerkedhetnek Magyarország szépségeivel.

Az MTÜ szervezésében 300 m2-en, minden korábbinál erősebb vizuális jelenléttel és interaktívabb módon jelenik meg a magyar turisztikai kínálat. Az ITB-n bemutatkozó magyar stand játékaival, videofilmjeivel azonnali utazásra viszi a vendégeket, akik a helyszínen létrehozott virtuális valóság révén átélhető élményt kapnak Magyarországból.

Az interakciós videófalon Budapest és a főváros környéke, a Balaton, Sopron-Fertő, Tokaj-Hegyalja, Pécs és Villány, valamint az Alföld desztinációs videói láthatóak. A vizes élményeket – magyarországi fürdők imázsfilmje mellett – tableteken játszható kvíz és ügyességi játékok hozzák testközelbe. A 360°-os szoba Budapest pezsgő életébe ad betekintést: itt a főváros autós forgalmának, a Gellért-hegyről feltáruló panorámának vagy egy éjszakai dunai hajókázásnak lehetnek részesei az érdeklődők. A budapesti fotópontnál készített selfi után pedig a vendégek akár a balatoni jégvitorlázást is kipróbálhatják VR-szemüveg segítségével.

Az MTÜ fontos sikerként értékeli, hogy a szakma és a nagyközönség körében egyaránt gyorsan népszervé vált új magyar kiállítási megjelenés a világ legjelentősebb turisztikai vásárán elnyerte a legjobb európai stand díját.

(Hír)  2017. ápr. 08.