« Vissza

Mozdulj ki és fedezd fel! – a fesztiválokon is felfedezésre hív az MTÜ

Virtuális és valódi országjárásra is hívja az MTÜ a nyári fesztiválok vendégeit, először a héten kezdődő VOLT rendezvényére látogatókat. Ügynökségünk célja az, hogy a felhívja a fesztiválozók figyelmét: nem csak a színpadok környékén zajlik az élet, érdemes felfedezni fesztiválhelyszínek környékét is. A nyári zenés találkozókra egy speciális, 360 fokos VR (virtuális valóság) túrával készülünk, így a Balaton Sound, a VOLT és a Sziget Fesztivál közönsége is megismerheti a környék látnivalóit.

Az MTÜ fesztiválokon való megjelenésének ugyanaz a célja, mint a múlt héten indult nyári kampányunknak: bemutatni és népszerűsíteni a hazai úti célokat, és a kevésbé ismert kulturális és természeti értékeket. Ennek érdekében a legnagyobb nyári fesztiválokon külön helyszínt építünk fel, ahol minden esetben a környék és az ország rejtett kincseire hívjuk fel mind a belföldi, mint a külföldi látogatók figyelmét.

Az elmúlt hetekben folyamatosan készültek a 360 fokos felvételek azokról a kincsekről, amelyek felfedezésre várnak. Ezeket egy speciális eszköz segítségével járhatják be a fesztiválozók az MTÜ kitelepülésein. A virtuális országjárásokon olyan helyszíneket mutatunk be, mint például a Balaton-felvidéki Hegyestű, a Fertő tavi cölöpházak, a Megyerhegyi tengerszem, az egerszalóki sódomb, vagy a tapolcai tavasbarlang, de minden eseményre egyedileg is készülünk a környék látnivalóival. A VOLT Fesztiválon Sopron belvárosának virtuális 360 fokos túrája tekinthető meg, valamint a környékbeli szőlészeteket, borospincéket és Bükfürdőt is bejárhatják azok, akik meglátogatják az Ügynökség sátrát. A Balaton Soundra készülő virtuális túrán a többi között a Badacsony, Tihany és Veszprém belvárosa elevenedik meg.

A fesztiváloknak otthont adó vidékek népszerűsítésére helyi véleményvezéreket is bevon az ügynökség: a VOLT Fesztivál előtt például Sopront környékét Lobenwein Norbert, a rendezvény megálmodója és főszervezője mutatja be egy videós túra formájában. Hasonló videókat a többi fesztivál előtt is készít majd az MTÜ. A kitelepüléseinken ezeken kívül social media játékokra is sor kerül: értékes díjakra számíthatnak azok, akik a #fedezdfel és a #hellohungary hashtaggel ellátott fotókat töltenek fel a fesztiválokról különböző közösségi oldalakra.

(Sajtóközlemény)  (Hír)  2017. jún. 26.