« Vissza

Repülőrajtot vesz a turizmus – BBJ interjú Guller Zoltánnal

A Budapest Business Journalnak adott interjút Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója. „Stratégiai cél a turizmus jövedelemtermelő képességének javítása, hogy a külföldi turisták tovább maradjanak Magyarországon és több pénzt költsenek. Ehhez minél inkább versenyképes és vonzó kínálattal kell hazánknak a külföldi és belföldi vendégek irányába nyitni" – fogalmazott Guller Zoltán.

„Ahhoz, hogy a desztinációkba látogató vendég szívesen nyissa meg a pénztárcáját, egyszerre van szükség az infrastruktúra és a szolgáltatások minőségének emelésére, továbbá a helyi szolgáltatói együttműködések rendszerszintű megerősítésére" – mutatott rá Guller Zoltán. „Négy gyermekem van, és bizony tudom, hogy néha csodát tud tenni, ha van etetőszék egy étteremben, vagy egy színezővel le tudjuk foglalni a gyermekünket egy látogatóközpontban, vagy a szállodai recepción. A családbarát szempont megjelenése a turizmusban rendkívül fontos, hiszen egyre gyakrabban utaznak komplett családok együtt, akár több generáció is, a nyugdíjastól az óvodásig" – fejtette ki az MTÜ vezérigazgatója.

Guller Zoltán beszélt a turizmus Budapest-központúságáról is, ami nagy kihívás elé állítja az ágazatot, de a kiemelt turisztikai térségek fejlesztése, valamint a hamarosan induló belföldi kampány is lazíthat a területi koncentráción. A vezérigazgató elmondta: a közvetlen Peking-Budapest repülőjárat elindulásának hatására Kína bekerült a főváros top 10 küldőpiaca közé a vendégéjszakák száma tekintetében. „Kína nagyvárosai, így Sanghaj és Budapest, illetve Ningbo és Budapest közötti járatnyitásokról folyó tárgyalásokban is aktívan veszt részt az MTÜ" – tette hozzá Guller Zoltán.

A Budapest Business Journalban megjelent interjú teljes terjedelmében, angolul itt olvasható el.

(Hír)  2017. jún. 06.