« Vissza

Szuper hazai élelmiszerek nyomában a Gasztrohős

A Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésével, valamint táplálkozástudományi és turisztikai szakemberek bevonásával készítette el hazánk „superfood térképét" a Felelős Gasztrohős Alapítvány.

A térkép ahhoz nyújt iránymutatást, hogy a sokszor szuperélelmiszernek hívott egzotikus alapanyagokat milyen hazai termékekkel érdemes és lehet kiváltani. A hazai superfood termékek és az ország regionális éléskamrái a Gasztrohős legújabb kampányában mutatkoznak be, amelynek nyitóeseményére a június 10-én kezdődő Hegyvidék Napokon kerül sor.

A Gasztrohős megmutatja, hogy lehet egészségesen, változatosan és izgalmasan étkezni hazai és helyi alapanyagokból, miért értékesebb a csipkebogyó a goji bogyónál, vagy éppen milyen hazai, gluténmentes gabonahelyettesítők léteznek a quinoa helyett.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány több mint 5 éve buzdít arra mindenkit –beleértve a Fenntartható Vendéglátóhelyek séfjeit és a lakosságot is –, hogy étrendjét és étlapját a szezonokhoz igazítva állítsa össze, és igyekezzen az alapanyagokat minél közelebbről, helyi termelőktől beszerezni.

(Hír)  2017. jún. 06.