« Vissza

Új vezérigazgató-helyettes a Magyar Turisztikai Ügynökségnél

Bánhegyi Zsófiát nevezték ki a Magyar Turisztikai Ügynökség Marketingkommunikációért felelős Vezérigazgató-helyettesének. A Magyar Telekom korábbi Csoport kommunikációs igazgatója április 3-án érkezik a szervezethez.

Az új vezérigazgató-helyettes kiemelt feladata, hogy a magyar turizmus megújításával kapcsolatos célkitűzéseket marketing és kommunikációs eszközökkel aktívan támogassa, egyben hozzájáruljon ahhoz, hogy megerősödjön hazánk turisztikai ország márkája, illetve tovább épüljenek legfontosabb turisztikai brandjeink.  A Magyar Turisztikai Ügynökség egyik fő célja, hogy a turisztikai ágazat teljesítményét innovatív fejlesztések segítségével növelje tovább.

Az új vezetőnek fontos szerepe lesz abban is, hogy a legújabb digitális marketingeszközök alkalmazásával népszerűsítse a magyar turizmust külföldön és belföldön.

Bánhegyi Zsófia pályafutását a Nestlé Magyarországnál kezdte, majd a KLM Royal Dutch Airlines légitársaság közép-európai termékmenedzsereként, később Közép-Kelet Európa 12 országáért felelős loyalty menedzserként dolgozott.

2005-től 2010-ig a Heti Válasz Kiadó lapigazgató-helyettesi pozíciójában a kiadóvállalat terjesztési, kereskedelmi, és online fejlesztési tevékenységéért felelt.

2010 júniusától a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs vezetője volt a miniszteri kabinet tagjaként.  Ezt követően az Egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszterek kabinetjének tagjaként irányította a kapcsolódó hazai és nemzetközi kommunikációs tevékenységet.

Bánhegyi Zsófia 2012. augusztus 6-ától a Magyar Telekom 100%-os leányvállalatánál, a T-Systems Magyarország Zrt.-nél marketing- és kommunikációs igazgatói pozíciójában dolgozott, 2014-től a cég menedzsmentjének tagjaként.  2015 októberében a Magyar Telekom csoport kommunikációs igazgatója lett.

Tagja az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elnökségének, a multitagozat vezetője. A Magyar Reklámszövetség elnökségének tagja.

(Hír)  2017. ápr. 10.