Kutatási tevékenységünk

A Magyar Turisztikai Ügynökség marketingtevékenységének megalapozásában fontos szerepet játszanak a kutatások, amelyek eredményeit a lehető legszélesebb közönséggel is igyekszünk megosztani. 
 

 • Keresőnk segítségével gyorsan megtalálhatja az egyes piacokhoz, illetve témákhoz kapcsolódó kutatási eredményeinket és a rendelkezésre álló statisztikákat.
 • Az egyes küldőpiacokra vonatkozó elemzéseket, kutatási jelentéseket és prezentációkat letöltheti a Küldőpiacaink rovatból.
 • A belföldi turizmussal kapcsolatos információkat önálló menüpontban rendszerezzük.
 • Közzétesszük a turisztikai termékekre, az e-turizmusra, a fenntartható turizmusra, a közlekedésre, továbbá a turizmusmenedzsment, illetve a turizmus és regionalitás kérdéseire vonatkozó elemzéseinket.
 • Amennyiben elsősorban a turizmust jellemző számszerű adatokra van szüksége, javasoljuk, hogy az általunk használt legfontosabb statisztikai adatokat és azok forrásait ismertető és összegző oldalunkat keresse fel, illetve töltse le a Turizmus Magyarországon című kiadványunkat.
 • Szakmai oldalainkon kívül Turizmus Bulletin című szakmai és tudományos folyóiratunk, továbbá a turisztikai szaksajtó, illetve szakmai tájékoztatók révén juttatjuk el az információkat az érdeklődőkhöz.  Meghirdetett prezentációinkról a Felhívások, pályázatok menüpontban tájékozódhat, de honlapunkon megtalálhatók a korábbi prezentációk anyagai is.
 • A szakmai oldalainkon fellelhető számos adat és elemzés természetesen csak egy részét teszi ki a világhálón található információnak, ezért ha nem találta meg, amire szüksége van, javasoljuk, hogy egyéb információforrásainkat összegző oldalunkról kiindulva folytassa a keresést.
 • A turisztikai kutatók számára hasznos eszköz a Magyarországon aktuálisan zajló turisztikai kutatások rendszeresen frissített gyűjteménye, a Turisztikai kutatások adatbázisa, amelybe folyamatosan várjuk a projektgazdák jelentkezését.
 • Tapasztalataink szerint szakdolgozatírók, hallgatók számára általában kellő mélységű információ található szakmai oldalainkon, ám a részletesebb információk iránt érdeklődők, a turisztikai kutatók, illetve vállalkozások – amennyiben a szerzői jogok megengedik – irodánkban megtekinthetik a teljes kutatási jelentéseket, illetve kiadványokat is.
   

Elérhetőségeink: Magyar Turisztikai Ügynökség Kutatási Iroda, 1027 Budapest, Kacsa u. 15-23., telefon: (1) 488-8710, fax: (1) 488-8711, e-mail: kutatas[kukac]mtu.gov.hu. Minden csütörtökön 14 és 17 óra között – előzetes bejelentkezést követően – várjuk az érdeklődőket.

Az újságírók számára javasoljuk, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Magyar Turisztikai Ügynökség Társasági Kommunikációs Irodájával a Sajtószobán keresztül.