« Vissza

A kulináris innovációt díjazza az MTÜ a Gourmet Fesztiválon

A legjobb újrafelfedezett tradicionális magyar ételt díjazza a Magyar Turisztikai Ügynökség az idei Gourmet Fesztiválon, és a világszerte ismert Master of Wine, Ronn Wiegand is az MTÜ szervezésében lép majd színpadra.

Ruprecht László séffel, a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) elnökével karöltve a legjobb magyar borokat társítja majd a legjobb ételekhez. Ronn Wiegand hat olyan magyar bort választott ki az eseményre, amelyek együtt – ahogy ő fogalmazott – a „magyar borok új arcát" képviselik.  A Gourmet Fesztivál és az állami bormarketingért is felelős Magyar Turisztikai Ügynökség idén közösen dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet a minőségi magyar borokra és ételekre. 

A fesztivál Gasztroszínpadán péntek délután az MTÜ szervezésében fog össze a Master of Wine és a kreatív séf: Ronn Wiegend és Ruprecht László. A világhírű sommelier, Ronn Wiegand és Ruprecht László séf és gasztronómiai tanácsadó közösen mutatja meg, hogyan lehet tökéletes a minőségi borok és minőségi ételek párosítása.

A színpadon kiderül majd, hogy melyik szamorodni illik a legjobban az epres túrós réteshez, vagy hogy a bikavérek közül melyiknek az ízvilága egészíti ki a legjobban a konfitált római köményes, sörretkes szarvascombot.  Ronn Wiegand a világon elsőként szerezte meg mind a Master of Wine, mind a Master Sommelier címet.

A Gourmet Fesztiválra hat magyar borral készül, amelyeket a legfontosabb borrégiók családi borászataiból gyűjtött össze: Tokajból és Somlóról érkeznek a fehér borok, Villányból és Egerből pedig a vörösek.

Ronn Wiegand tokajban - Fotó: © tokajiborlovagrend.hu

Ezek a borok együtt a magyar borok új arcát képviselik – olyan borok, amelyek jól összehasonlíthatóak a világ más, kiemelkedő minőségű boraival" – mondta Ronn Wiegand. A Magyar Turisztikai Ügynökség nem csak a Gasztroszínpad műsorának színesítésében vesz részt a Gourmet Fesztiválon, de a legjobbak elismerésében is.

Az MTÜ egy különdíjat alapított, amelyet az az étterem kaphat majd meg, amely a legérdekesebb, legjobban újragondolt tradicionális magyar ételt szolgálja fel a fesztiválon. Az MTÜ Kulináris Innováció Díját – amelyhez egy jelentős PR kampányt is felajánl az ügynökség a győztesnek - vasárnap este, a rendezvény zárónapján adja át a Magyar Turisztikai Ügynökség a fesztivál szervezőinek 4 másik díjával közösen.

2017. máj. 15.