« Vissza

Ne vesszen el a lejáró SZÉP Kártya egyenleg

4,2 milliárd forint veszhet el május végén, ha a Széchenyi Pihenő Kártyák tulajdonosai nem használják fel a rendelkezésükre álló összeget.

4,2 milliárd forint: ennyi pénz maradt még ugyanis a munkáltatók által 2015-ben a kártyákra feltöltött, összesen 90,2 milliárd forintból. A Magyar Turisztikai Ügynökség arra hívja fel a figyelmet, hogy már csak két hónap van hátra, hogy a kártyatulajdonosok elköltsék az egyenlegükön lévő teljes maradványösszeget.

Legkésőbb május 31-ig használhatók fel a SZÉP Kártyákra két éve feltöltött juttatások, ezt követően ugyanis a kártyakibocsátó bankok visszautalják a munkáltatóknak a megmaradt pénzt. A Magyar Turisztikai Ügynökség ezért arra ösztönöz mindenkit, hogy ellenőrizze egyenlegét a kibocsátó bank honlapján, és ha van még a kártyáján 2015-ban kapott összeg, azt május 31-ig költse el.

Érdemes tudni, hogy szállásért és fürdőszolgáltatásokért a kártyarendelet értelmében a SZÉP Kártya valamennyi zsebéből lehet fizetni. A vendéglátás zsebben lévő összeget az ország több ezer éttermében elfogadják, a szabadidő zsebben lévő maradékból pedig akár fitneszbérletet, uszodabelépőt, színház- koncert- vagy múzeumjegyet is lehet vásárolni a SZÉP Kártya-elfogadó helyeken.

A SZÉP Kártya hatása a belföldi turizmusra 2016-ban jelentősebb volt, mint korábban bármikor: a szálláshelyi SZÉP Kártyás költések tavaly elérték a 18,5 milliárd forintot, ami a belföldi szállásdíj-bevételek egyötödének felel meg. A kártya népszerűsége a munkáltatók körében is növekedett: 2016-ban az előző évinél 10,6%-kal magasabb összeget, 100,1 milliárd forintot utaltak rá a munkáltatók. Az idei első hónapok adatai szerint a kártya a készpénzes cafetéria megjelenésével sem veszített a népszerűségéből. A munkáltatók által idén januárban és februárban utalt 11,9 milliárd Ft 9%-kal haladta meg a magas bázisú tavalyi SZÉP Kártya feltöltéseket, a 11,2 milliárd Ft költés pedig 7,5%-kal múlta felül a 2016-os összeget.

2017. ápr. 11.