« Vissza

Országos Tourinform találkozó és Tanulmányút Budapesten

2016. november 21. – Az évente átlagosan 1,5 millió vendéget kiszolgáló Tourinform irodák tevékenysége is nagyban hozzájárul a turisztikai bevételek növekedéséhez. A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai felügyelete mellett névhasználati rendszerben működő 125 információs irodák idei második szakmai találkozójára november közepén került sor a fővárosban.

A rendezvény, amelynek az Aquaworld Resort Budapest szálloda adott otthont, november 14-én zártkörű szakmai párbeszéddel kezdődött, amelyen a szervező MTÜ részéről Liptay Gabriella kommunikációs igazgató, Katona András marketing igazgató és Bocsi Andrea, a Marketing Koordinációs Főosztály vezetője, továbbá a 35 minősített Tourinform iroda vezetője és a Tourinform Szövetség elnökségi tagjai vettek részt. A megbeszélés témája többek között a Tourinform hálózat esetleges modernizálása, valamint jövőbeli tervei voltak.

A november 15-én szakmai konferenciával folytatódó program résztvevőit először Markus Ernst, a vendéglátó szálloda igazgatója, majd Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese köszöntötte, aki egyúttal átadta a társaság elismerését a hálózatban 5,10,15,20 éve dolgozó kollégák részére. A Győri Polgármesteri Hivatal részéről Jakab Petra tartott előadást az EYOF 2017', azaz az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválról. Majd Kőrösi Gábor, a Budapest 2024 PR menedzsere beszélt a magyar olimpiai pályázat tartalmáról, a kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekről és beruházásokról, valamint az olimpiarendezés gazdasági és társadalmi hatásairól.

A konferencia második blokkjában Bocsi Andrea értékelte a Tourinform hálózat idei évét, továbbá beszámolt az aktualitásokról, és összefoglalta a zártkörű szakmai párbeszéd főbb gondolatait. A program további részében a Tourinform irodavezetők csapatépítő programon, a kitűnő eredményt elért irodák dolgozói pedig tanulmányúton vettek részt, amelyen Budapest új turisztikai attrakcióival ismerkedhettek.

Háttér:

A Tourinform szolgálat Magyarországon már több mint 30 éve nyújt hiteles információkat a bel-, illetve külföldi turistáknak, ezzel erősítve biztonságérzetüket az idegen környezetben. Az első iroda 1981-ben kezdte meg működését, az országos hálózat kiépítése 1992-ben kezdődött. 2014-ben közel 2 millió turista kereste meg az irodákat. A Tourinform irodák a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. szakmai felügyelete mellett névhasználati rendszerben, önkormányzatok, illetve TDM szervezetek finanszírozásában működnek.

Az országos turisztikai bevételek és az átlagos tartózkodási idő növelésében meghatározó szerepet játszanak ezek az irodák. Közvetítenek a kereslet és kínálat egymásra találásában, folyamatos munkakapcsolatban állnak a települési, illetve megyei önkormányzatokkal és a területükön működő kulturális és kereskedelmi szolgáltatókkal.

Az évente átlagosan 1,5 millió vendéget kiszolgáló Tourinform irodák információikkal keresletet gerjesztenek, ami a helyi vállalkozók gyarapodó bevételeiben testesül meg, így az irodák tevékenysége közvetve jelentősen hozzájárul a turisztikai és költségvetési bevételekhez.

(Hír)  2016. nov. 24.