Prezentációk

A Magyar Turizmus Zrt. 2014. évi marketingtervét szakmai nyílt nap keretében mutatták be a Budapest Kongresszusi Központban, 2013. november 26-án.

Horváth Gergely előadása a világ, Európa és Magyarország turizmusáról, a legújabb trendekről és a 2014. évi nemzeti turisztikai marketingtervről a következő linkre kattintva tekinthető meg.

Horváth Gergely: Magyar Turizmus Zrt. 2014. évi marketingterv

Az MT Zrt. 2014. évi marketingtervének valamennyi eleme – Stratégiai terv, Taktikai terv, Mellékletek – letölthető a Magyar Turizmus Zrt. szakmai oldalának Marketingterv - Akcióterv rovatából.


A Magyar Turizmus Zrt. nyílt napján, 2013.11.26-án elhangzott prezentációk >>


Küldőpiacok | Termékek | Régiók


Küldőpiacok

Magyarország mint úti cél a déli szomszédos országokban – Marketing és kutatás Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában

A 2012. június 26-án megrendezett, a Magyar Turizmus Zrt. déli szomszédos országokban folytatott marketingtevékenységéről és az ezt támogató, Horvátországban, Szerbiában és Szlovéniában lebonyolított piackutatásról elhangzott előadás anyagai az alábbiakban tekinthetők meg.

Prezentáció
Sajtóanyag

A Magyar Turizmus ZRt. 2015. december 15-i szakmai napján elhangzott piaci prezentációk letölthetők itt:


 
Közel-keleti piaci információk
 
A 2011. március 21-én megrendezett, a közel-keleti piac sajátosságairól szóló workshopon elhangzott előadások anyagai az alábbiakban tekinthetők meg.
 
Iszlám: vallás és kultúra - Sulok Zoltán, Magyarországi Muszlimok Egyháza elnökének előadása
 
A 35 európai nemzeti turisztikai marketingszervezetet egyesítő European Travel Commission (www.visiteurope.com / www.etc-corporate.org) és a UNWTO (www.unwto.org) megbízásából végez kutatást a dubai Market Vision. A közel-keleti országok lakosai és turisztikai szakértői körében végzett vizsgálat eredményei 2012-ben kerültek publikálásra. A kutatási eredmények megvásárolhatók a UNWTO-nál és az ETC-nél.
 
A térség küldőpiacai iránt érdeklődőknek javasoljuk, hogy addig is keressék fel az arab utazók körében népszerű utazási fórumokat, ismerjék meg jobban a potenciális utazók véleményét.
 

Utazási fórumok: http://travel.maktoob.com | www.omaniaa.net | www.Eqla3.com | http://www.s-oman.net | http://forum.uaewomen.net | www.alsaha.com | www.eyoon.com | www.alr7al.comAz arab országokról, valamint a Horvátországról, Szerbiáról és Szlovéniáról szóló 2011-es, illetve 2012, kutatási eredményeket és a külképviselet tevékenységét bemutató prezentációkat a linkekre kattintva tölthetik le. 

További országkutatások


Vissza a lap tetejéreTermékek

Aktív turizmus

Duna-menti kerékpározás osztrák és német újságírókkal

2012.májusában 16 fős szakmai és médiacsapat járt Magyarországon a linzi Donau Touristik utazási iroda szervezésében. Kalocsai állomásukon egy tájékoztatót hallgattak meg "Az élet a mai Magyarországon - Duna-kerékpárút" címmel. Az előadás ízelítőt adott az érintett régiók (Nyugat-Dunántúl, Budapest és Közép-Dunavidék, Közép-Dunántúl, Dél-Dunántúl és Dél-Alföld) kerékpáros turisták számára elérhető, főbb attrakcióiból.
Prezentáció


Vissza a lap tetejéreRégiók

„Szerbek a láthatáron!" Kincses Márk piacfejlesztési menedzser prezentációja
Időpont: 2014.december 9. Helyszín: Tiszakécske, Barack Thermal Hotel**** & Spa
prezentáció


Katona Ilona regionális igazgató prezentációja a Dél-Alföld turisztikai teljesítményéről

Időpont:  2014. december 9.  Helyszín:  Tiszakécske, Barack Thermal Hotel**** & Spa
 

Dél-alföldi régió turisztikai teljesítménye (prezentáció)

 

Balaton-kutatás 2012

A Magyar Turizmus Zrt. és a Balatoni Regionális TDM Szövetség 2012-ben szorosabbra fűzött együttműködésének részeként az MT Zrt. széles körű, reprezentatív kutatást folytatott le a főszezonban a Balatonhoz érkező magyar és külföldi turisták utazási szokásairól és elégedettségéről. A látogatókutatást a Balaton turisztikai régióban működő turisztikai vállalkozások, szakmai szervezetek, egyesületek, önkormányzatok és civil szerveződések körében végzett szakmai mélyinterjúk egészítették ki. A Magyar Turizmus Zrt. kutatása mellett a Balatoni Regionális TDM Szövetség is felmérést végzett a Szövetség tagjainak közreműködésével a náluk megforduló magyar és külföldi turisták régióval kapcsolatos elégedettségéről. A kutatások legfontosabb eredményeit 2013. február 13-án, Balatonalmádiban, szakmai és sajtótájékoztató keretében ismertette a Magyar Turizmus Zrt. A prezentáció és a legfontosabb eredményeket bemutató sajtóanyag az alábbi linkekre kattintva tölthetők le:

Prezentáció
Sajtóanyag


Vissza a lap tetejérePrezentációk archívuma