« Vissza

A FINA vizes VB-ről és Magyarországról szólt a hét a CNN sportműsorában

Minden nap kétszer számolt be a CNN World Sport című műsora a FINA vizes VB-ről a megnyitó előtti héten, megszólaltak a hírcsatornának a szervezők, Hosszú Katinka, de bemutatták a magyar szinkronúszókat és vízilabdásokat is. A megnyitó napján a CNN egy másik csapata az MTÜ segítségével háromszor is élőben közvetített Budapestről a Facebookon, a megnyitó ünnepséget például a közösségi oldalon több mint negyedmillióan látták szerte a világon. Hétvégén és hét elején pedig Magyarországról, mint a vizek földjéről forgat filmet a csatorna kreatív csapata.

Az elmúlt napokban Magyarországon forgatott a CNN World Sport című műsorának csapata, ez a hét végig a FINA Vizes VB-ről, és így Magyarországról szól a nemzetközi hírcsatorna sportműsorában. A fél órás sportműsorban minden nap 3-5 percben jelent meg a sportesemény és Magyarország, így téve elérhetővé ezt a rendkívüli eseményt, annak minden izgalmát, és magyar vonatkozásait a nagyvilág számára. A kisfilmek minden nap kétszer kerültek adásba, majd később ezekből egy 20-30 perces összefoglalót is készít a CNN, ezt július 20-ától hétszer is sugározzák.

A hetet egy áttekintéssel kezdte a CNN, hétfőn a FINA Vizes VB képviseletében Borsa Miklós beszélt az eseménysorozatról, kedden pedig Hosszú Katinkával készítettek interjút. A szerda a szinkronúszóké volt, csütörtökön pedig a magyar vízilabdás fiúk voltak a főszereplők. Pénteken pedig természetesen már a nyitóünnepségről számolt be a CNN World Sport című műsora bravúros gyorsasággal: kevesebb, mint fél órával a megnyitó vége után már adásba került az erről szóló bejátszás.

Szintén pénteken megérkezett Magyarországra a CNN Create csapata is, ők nem híranyagokat, hanem kreatív kisfilmeket forgatnak, hozzánk is emiatt érkeztek. A csapat Land of Waters, azaz „A vizek földje" címmel készít egy az országról szóló bemutató filmet. De a forgatás megkezdése előtt a vizes VB megnyitójával foglalkoztak ők is. A Facebookon pénteken három élő közvetítést is indítottak Budapestről, az elsőben Verrasztó Evelyn európa bajnok úszónkkal készítettek interjút, a másodikban Káel Csabával, a megnyitó rendezőjével. A harmadik élő közvetítésük pedig maga a megnyitó volt, az elejétől a végéig, amelyet azóta több mint negyedmillióan láttak szerte a világon. Mindhárom élő bejelentkezésükben ügynökségünk volt a segítségükre.

Hétvégén pedig – szintén az MTÜ segítségével – elkezdték a kisfilm forgatását is, szombaton a Balatonon és a Tapolcai tavasbarlangban készültek a felvételek, vasárnap pedig a Megyer hegyi tengerszemnél és Kisorosziban a szigetcsúcsnál, ahonnan egy drón segítségével az egész Dunakanyarról készítettek felvételeket a naplementében. Hétfőn és kedden Budapest különböző helyszínein folytatódik a forgatás.

(Hír)  2017. júl. 18.