« Vissza

Kiemelt érdeklődés a magyar stand iránt a londoni World Travel Market kiállításon

A Magyar Turisztikai Ügynökség 210 négyzetméteres standján a látogatók megismerhették az ország kiemelt régióit, virtuális túrát tehettek Budapesten, és a technológia segítségével 360 fokban tekinthették meg fővárosunk nevezetességeit. A londoni World Travel Market a világ második legnagyobb turisztikai szakmai kiállítása, az MTÜ kiemelt megjelenésként kezeli a szakvásárt.

2017. november 6-8. között rendezték meg az idei World Travel Market (WTM) szakmai kiállítást az Egyesült Királyságban, Londonban. A 182 országot és régiót, és összesen mintegy 5000 kiállítót felvonultató eseményen 50 ezer látogató és iparági szakember vett részt.

Magyarország évek óta impozáns standdal jelenik meg a szakmai kiállításon, hogy minél több utazásszervezővel és érdeklődővel ismertesse meg hazánk népszerű desztinációit és a változatos, vonzó programlehetőségeket. Az idei WTM-en 210 négyzetméteres standon voltak elérhetők a magyar szolgáltatók, kiállítók. A kiállításon az MTÜ desztinációs szemlélet mentén, újszerű megközelítésben mutatta be a hagyományos magyar értékeket. Ehhez a legmodernebb technikát hívta segítségül a Magyar Turisztikai Ügynökség: a látogatókat virtuális túrára invitáltuk, Budapest nevezetességeit 360 fokos panorámafotók és VR (Virtuális Valóság) szemüvegek segítségével ismerhették meg, emellett a magyar standon az ország kiemelt régióit is bemutatta az MTÜ.

A magyar stand iránt folyamatosan kiemelt érdeklődés mutatkozott, a látogatók az átlagosnál is hosszabb időt töltöttek el, hogy többet tudjanak meg az országról, Budapestről, gyógyvizeinkről, gasztronómiai kínálatunkról és az egyes korosztályoknak megfelelő kikapcsolódási lehetőségekről.

Az egyéni utazók mellett jellemzően utazásszervezők, utazási irodák, újságírók, bloggerek és a beutazók országának képviselői keresték fel a Magyar Turisztikai Ügynökség standját, ahol idén a hazai turizmust képviselő 21 társkiállító kapott helyet. Ők így a látogatókkal és iparági szakemberekkel találkozva bővíthetik ügyfélkörüket, ezzel együtt a hazánkba utazó látogatók számát.

(Sajtóközlemény)  2017. nov. 13.