« Vissza

Kisfaludy Roadshow: Tokaj, Sopron

Magyarország eddigi legnagyobb turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati programját, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program indulását 2017. július 3-án jelentett be dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszter és dr. Guller Zoltán, ügynökségünk vezérigazgatója. Az ernyőprogram célja, hogy támogassa az olyan desztinációs szemléletű, innovatív és komplex turisztikai fejlesztési projekteket, amelyek gazdaságilag fenntarthatóak, erősítik a térségi kínálatot és oldják a turizmus szezonális egyenlőtlenségeit.

A projekt 300 milliárd forintos kormányzati forrásból támogatja a szálláshelyek minőségi megújulását, amely soha nem látott mértékű fejlesztést jelent ezen a területen.

A program zászlóshajó projektjének, a Kisfaludy Szálláshely Fejlesztési Konstrukció társadalmi egyeztetése kapcsán az MTÜ szakmai tájékoztató sorozatot indított. Az országjárás első két állomásán, július 12-én és 13-án Tokajban és Sopronban adott tájékoztatást a programban megfogalmazódó lehetőségekről Ondraschek-Szipka Viktória, a projekt igazgatója és Juhász Szabolcs, az MTÜ igazgatója. A roadshow következő állomásának Hévíz ad otthont, július 25-én.

(Hír)  2017. júl. 18.