« Vissza

Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030

A Kormány által 2017. október elején elfogadott Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 meghatározza a következő időszakban azt a stratégiai keretrendszert, amelyben az állam és a piac közösen gondolkodik Magyarország turizmusának jövőjéről. A Stratégia a következő 13 év turizmusának nagykönyve, zsinórmértékként szolgál a turizmus minden cselekvő szereplője számára. A stratégiában megfogalmazott missziónk, azért dolgozni, hogy elmeséljük Magyarország történetét, és a turizmus fejlesztésén keresztül biztosítani tudjuk az ország gyarapodását.
A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 célja, a magyar turizmus GDP-hez való közvetlen és közvetett hozzájárulása a jelenlegi 10-ről 16 százalékra növekedjen 2030-ra, Magyarország 19 helyet lépjen előre a turizmus nemzetközi versenyképességi listáján, valamint 30 új városból váljon elérhetővé légiközlekedéssel Budapest. Emellett a kereskedelmi szálláshelyeken megduplázódjon a vendégéjszakák száma, a fejlesztéseknek köszönhetően 1000 szállás- és vendéglátóhely újul meg, és a Magyar Turisztikai Ügynökség részvételével 500 projekt valósul meg a következő 13 évben.
 
A stratégiához illeszkedő fejlesztésekhez a Kormány minden eddiginél nagyobb mértékű, több mint 820 milliárd forint forrást biztosít 2030-ig. A stratégia végrehajtásával Magyarország elfoglalhatja méltó helyét a világ turizmusában.
A Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 teljes dokumentuma itt tekinthető meg:
 
(Hír)  2017. okt. 17.