A hónap végig lehet jelentkezni a Magyar Turizmus Minőségi Díj idei pályázatára

A megújult Magyar Turizmus Minőségi Díj idén meghirdetett pályázatára augusztus 31-ig lehet nevezni. Az érdeklődő szállodáknak és vendéglátóhelyeknek ehhez a minosegidij.itthon.hu-ról letölthető jelentkezési nyilatkozatot kell kitöltve visszajuttatni a minosegidij@mtu.gov.hu e-mail címre. A pályázati szakaszban az MTÜ munkatársai konzultációkkal is segítik a végleges pályázati anyag összeállítását.

Kiemelkedően elégedettek a FINA vizes VB külföldi látogatói Magyarországgal

A FINA vizes VB-re érkező külföldi turisták rendkívül jó benyomásokkal térnek haza Magyarországról, kiemelkedően elégedettek az országgal, a biztonsággal, és nagyra értékelik a látnivalókat, attrakciókat is. Ötből négyen azt mondják, ajánlják majd az ismerőseiknek is Magyarországot, és nagyon magas azoknak az aránya is, akik szívesen visszajönnének. Többek között ez derült ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) sportesemény közben készített felméréséből, amelynek részleteit Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója ismertette.

Új marketing igazgató a Magyar Turisztikai Ügynökségnél

Augusztus elsejétől új marketing igazgató kezdi meg munkáját a Magyar Turisztikai Ügynökségnél Hideg András személyében. 2011 és 2015 között a Magyar Turizmus Zrt. marketingkommunikációs vezetőjeként András meghatározó szereplője volt a hazai turisztikai marketing alakulásának.
Tovább
Tovább
Tovább

A Gresham lett Európa legjobb szállodája, Budapest pedig az 5. legnépszerűbb város

Budapest lett Európa ötödik legjobb városa a Travel and Leisure olvasói szerint, a magyar fővárost csak Firenze, Róma, Barcelona és San Sebastian előzte meg. A magazin olvasói Európa szállodáit is ugyanígy rangsorolták, ezen a listán az első helyen a budapesti Four Seasons Hotel Gresham Palace végzett, az Aria Hotel pedig a 6. lett.

Virágos Magyarország közönségszavazás: 17 ezer szavazat két hét alatt

Két hét alatt több mint félmillió embert ért el a Facebookon a Virágos Magyarország Legvirágosabb Úti Cél nevű játéka, ahol a közönség döntheti el: melyik település tetszik neki a legjobban. Az első héten Zsebeháza lett a győztes, a második héten pedig Csemő, de a szavazás folytatódik, minden héten új kategóriában van lehetőség arra, hogy bárki zsűritag lehessen.

Kanadai videobloggerek járták körbe a V4-országokat

Két hét alatt járta be Szlovákiát, Csehországot, Lengyelországot és Magyarországot egy kanadai blogger pár, megkóstolták a lángost, vitorláztak a Balatonon, és azt mondták: a világ legjobb vegetáriánus virslijét is Magyarországon találták meg. Jártak a Korda filmstúdióban, egyikőjük azt mondta róla: soha nem látott még ennyire nagyszerű filmdíszletet a világon. Követőiknek azt tanácsolják: ha Közép-Európában járnak, mindenképpen útba kell ejteniük Magyarországot.
Tovább
Tovább
Tovább