Elstartolt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program zászlóshajó projektje - 300 milliárd forint támogatás szálláshelyfejlesztésre

Turizmusunk vonzerejének és versenyképességének növelése érdekében Magyarország eddigi legnagyobb szállásfejlesztési támogatási konstrukcióját jelentette be július 3-án a nemzeti fejlesztési miniszter és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezetője. Ezzel egyúttal elindult a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program is, amelynek a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció a zászlóshajó projektje.

MTÜ kutatás: többet utaznak és többet költenek utazásra a magyar háztartások

A magyar háztartások több mint fele, 51,1 százaléka tervez utazást idén nyáron, ez jelentős emelkedés 2012-höz képest, amikor mindössze 34,5 százalékuk tervezett valamilyen nyaralást. Folyamatosan emelkedik azok aránya, akik külföldre és belföldre is terveznek utazást a szezonban, és dinamikusan nő a nyaralásra szánt összeg: 4 év alatt 54 százalékkal emelkedett, a 2013-as 10 ezer forint körüli összeg helyett idén már átlagosan 16 ezer forintnál valamivel többet terveznek elkölteni fejenként és éjszakánként a háztartások. A legnépszerűbb magyar úti cél továbbra is a Balaton, külföldre pedig a legtöbben Horvátországba mennek nyaralni.

Beszéljen az, akire hallgatnak – az influencer marketing

A Magyar Turisztikai Ügynökség nyári belföldi kampányának fontos résztvevői az influencerek, vagy más néven véleményvezérek. De kik azok az influencerek, és miért érdemes velük együttműködni turisztikai kampányokban is?
Tovább
Tovább
Tovább

Mozdulj ki és fedezd fel! – a fesztiválokon is felfedezésre hív a Magyar Turisztikai Ügynökség

Virtuális és valódi országjárásra hív a Magyar Turisztikai Ügynökség a nyári fesztiválokon, gy speciális, 360 fokos VR (virtuális valóság) túrával készül az MTÜ minden fesztiválhelyszínen. Először a VOLT Fesztiválon mutatkozott be múlt héten a különleges országjárás, de a Balaton Sound és a Sziget Fesztivál közönsége is megismerheti majd ugyanígy a környék látnivalóit.

Nagy Levente lett az MTÜ infrastruktúra fejlesztésekért felelős igazgatója

A szakember korábban a Budapesti Közlekedési Központ Üzletfejlesztési- és Ügyfél-kommunikációs igazgatója és vezérigazgatói tanácsadója is volt. Komoly szerepe volt abban, hogy a Google térképre felkerült Magyarország vasúti és Budapest tömegközlekedési menetrendje is.

Budapesti Borbár Túra újratöltve

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Wineglass Communication a tavalyi programsorozat sikerére való tekintettel 2017. július 6-án ismét megrendezi a Budapesti Borbár Túrát. Idén közel harminc helyszínen száz pincészet várja a bortúrázókat a fővárosban. Újítás tavalyhoz képest, hogy a borbárok tematikus programokkal is készülnek: a borkóstolás élménye mellé idén csatlakozik a gasztronómia és a zene is.
Tovább
Tovább
Tovább