Szakmai kiadványok

A Magyar Turisztikai Ügynökség két rendszeresen megjelenő szakmai kiadványt ad ki a Kutatási Iroda gondozásában a Turizmus Bulletin szakmai és tudományos folyóiratot és a Turizmus Magyarországon statisztikai kiadványt.

Az 1997-ben létrehozott, évente négy alkalommal megjelenő Turizmus Bulletin legfontosabb célja, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség a folyóiratban szereplő tanulmányokkal, kutatási összefoglalókkal és statisztikai elemzésekkel a nemzetközi és a hazai turizmust érintő aktuális témákról naprakész, az elméleti és gyakorlati szakemberek munkájában egyaránt használható ismereteket nyújtva segítse a hazai turisztikai szakma tájékozódását.

A Turizmus Bulletin 2014/3–4. legfrissebb száma itt érhető el.

A Turizmus Bulletinben megjelent cikkek gyors keresést lehetővé tevő listája letölthető. Turizmus Bulletin cikkek listája.

A Turizmus Bulletin megjelent számai az Archívumból letölthetők: Archívum 1999-2014

A Turizmus Bulletin 1997. és 1998. évi számai elektronikusan nem érhetőek el, előzetes időpont-egyeztetést követően azonban a Magyar Turisztikai Ügynökség Kutatási Irodájában (1027 Budapest, Kacsa utca 15–23., Telefon: (1) 488 8710, e-mail: kutatas[kukac]mtu.gov.hu) megtekinthetőek.

Az 1993 óta megjelenő Turizmus Magyarországon című szakmai kiadványsorozatban a világ és hazánk turizmusának legfontosabb mutatói, a turizmus világgazdasági és Magyarország gazdaságában betöltött szerepe, a beutazó, a kiutazó és a belföldi turizmus alakulása és tendenciái, valamint a kereskedelmi és az egyéb szálláshelyek vendégforgalmára vonatkozó adatok szerepelnek. A kiadvány évente két alkalommal, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes, illetve végleges adatait, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség kutatási információt tartalmazva jelenik meg.