Szakmai kiadványok

A Magyar Turisztikai Ügynökség 1993 óta megjelenő Turizmus Magyarországon című szakmai kiadványsorozatban a világ és hazánk turizmusának legfontosabb mutatói, a turizmus világgazdasági és Magyarország gazdaságában betöltött szerepe, a beutazó, a kiutazó és a belföldi turizmus alakulása és tendenciái, valamint a kereskedelmi és az egyéb szálláshelyek vendégforgalmára vonatkozó adatok szerepelnek.

A Turizmus Magyarországon 2017-ben megújult: a szakmai kommentárral is ellátott kiadvány átlátható formában foglalja össze azokat a kulcsadatokat, amelyek mentén a hazai turizmus jelenlegi állapota megismerhető. A 2016-os adatokat tartalmazó Riport a rekordévről című kiadás itt található.

A 2014-ben megszűnt, évente négy alkalommal megjelenő Turizmus Bulletin legfontosabb célja az volt, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség a folyóiratban szereplő tanulmányokkal, kutatási összefoglalókkal és statisztikai elemzésekkel a nemzetközi és a hazai turizmust érintő aktuális témákról naprakész, az elméleti és gyakorlati szakemberek munkájában egyaránt használható ismereteket nyújtva segítse a hazai turisztikai szakma tájékozódását.

A Turizmus Bulletin 2014/3–4. legutolsó száma itt érhető el.

A Turizmus Bulletinben megjelent cikkek gyors keresést lehetővé tevő listája letölthető innen, a Turizmus Bulletin 1999 és 2014 között megjelent számai pedig az Archívumból tölthetők le.

A Turizmus Bulletin szakmai folyóirat 1997. és 1998. évi, *-gal megjelölt cikkei elektronikusan jelenleg nem érhetőek el, előzetes egyeztetést követően azonban scannelt verzióban az érdeklődők számára el tudjuk küldeni (info@mtu.gov.hu)