V4

A „Visegrádi Együttműködés" országai közösen jelennek meg több fontos, de földrajzilag távoli ország turisztikai piacán. Ezeken a piacokon a „V4" elnevezés mellett az „European Quartet" elnevezés is használatos.

A közösen kidolgozott éves marketing terv részletesen meghatározza a célországokat és az ott folytatott szakmai programokat.

A magyar, cseh, lengyel és szlovák turisztikai együttműködés akcióihoz a magyar turisztikai szolgáltatók is csatlakozhatnak. Ők ezeken a road-show rendezvényeken, prezentációkon, kiállításokon, stb. mérhetik fel az adott országok piaci potenciálját, kereshetnek szakmai partnereket.

A V4 turisztikai együttműködés az un. távoli piacokon – elsősorban az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában, Oroszországban, az orosz utódállamokban, Indiában, Kínában, a délkelet-ázsiai piacokon és Dél-Koreában folytat közös turisztikai promóciót. 
 

A „Visegrádi Együttműködés" szakmai programjainak koordinátora a Magyar Turisztikai Ügynökség központjában Vincze Zsuzsa (Zsuzsa.Vincze[kukac]mtu.gov.hu).

Telefon: +36-30-901-7793