Vadászat

A vadászati turizmus külföldre vagy belföldre történő utazást jelent vadászati céllal, melynek elsődleges célja az élményszerzés.

A magyar jog szerint a vadászat a vadnak a jogszabályokban engedélyezett eszközzel, vagy ragadozó madárral és engedélyezett módon vadász által történő elejtésére, vagy elfogására irányuló tevékenység.

Fontos szempont a vadállomány minősége, mennyisége, a vadászterület megközelíthetősége, a szükséges engedélyek megszerzése. Hazánk a vadászható vadfajok tekintetében Európa egyik legvonzóbb desztinációja. A magyar vadászterületeken nagy számban ejtenek el kiváló trófeájú, érmes vadakat, amely az élőhelyi adottságoknak, a kiváló génállománynak, valamint a megfelelő vadgazdálkodásnak köszönhető.

 A vadászható nagyvadfajok: a gímszarvas, dámszarvas, vaddisznó, muflon, szikaszarvas (zárt kertben) és az őz.

A vadászható apróvadak között szerepel a mezei nyúl, a fácán, a fogoly, a vetési lúd, a nagy lilik, a tőkés réce, a csörgő réce, erdei szalonka. 

Szívesen látogatnak ide elsősorban német, osztrák, olasz és spanyol vadászok, kiemelkedő minőségű trófeás vad elejtése céljából vagy apróvad társasvadászatára.

Magyarországon 22 Állami Erdőgazdaság működik, melynek keretein belül magas színvonalú vadgazdálkodás folyik az ország vadászterületének több mint 10 %-án.

MT Zrt. 2012-ben több külföldi vadász kiállításon is részt vett képviselői szinten, az Erdőgazdaságok pedig egy, központi országstandon jelentek meg. A kitűzött cél az, hogy Magyarország és az itt található kivételes vadászati lehetőségek egységesen jelenjenek meg a külföldi piacokon és minél szélesebb körben megismertessük ezeket, melyhez kiváló teret adnak az európai workshopok és kiállítások.

A 30 db Állami Erdészeti Erdei Iskolában az érdeklődők közelebbről megismerhetik az erdészek munkáját, az erdőgazdálkodás gyakorlatát és informálódhatnak a vadgazdálkodás terén is. Az erdei iskolában eltöltött idő segíti a környezetbarát, felelősségteljes magatartás kialakítását.

Termékmenedzser: Babarczi Magdolna
Email: babarczi[kukac]itthon.hu  
Tel: 06-1- 488-8758